Az édes chimichanga (csimicsanga) gyorsan elkészül, és isteni!!! Komolyan 🙂 Ha gyors, egyszerű, és laktató desszertet szeretnénk, vagy egy leves mellé kiegészítőként, ne is gondolkozzunk másba.
Hozzávalók:
-
- Annyi adag sima (nem magos, nem barna lisztes…) tortilla, ahány adagot szeretnénk. Ha a nagyobb méretűt vesszük, az lehet, hogy két embernek is elegendő, étvágytól függően.
- Nutella
- Banán (bármilyen más gyümölcsöt is tehetünk bele, ízlés szerint)
- Olaj a sütéshez
- Porcukor
Chimichanga elkészítése:
Kiterítjük a tortillákat. A közepére kerül egy nagyobb adag nutella, egy csíkban. Erre ráfektetünk egy héjától megfosztott banánt. Egyik oldalról behajtjuk a tortillát, a banán alá, majd két oldalt behatjuk a szélét, és végül felhengergetjük. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel ügyesen összetűzzük. Ügyelve, hogy a töltelék nem folyjon ki a tortillánkból. Serpenyőben olajat hevítünk, és amikor már forró az olaj, beletesszük a tortillát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész van kivesszük, félbe vágjuk, egymásra helyezzük, és megszórjuk porcukorral. Nagyon finom……. 🙂
A chimichanga édes desszertként, de sós-húsos egytálétel változatban is elkészíthető. Chimichanga recept itt.