Krémek sűrítése forró vízgőz felett

Krém sűrítése egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. Sokan idegenkednek tőle, mert macerásnak, vagy bonyolultnak gondolják. Ne tegyük, mert egyszerű, és lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előttünk, ha beletanulunk. Azt a célt szolgálja a vízgőz feletti sűrítés, hogy a krémünk, ne direktbe kapja a meleget, hanem a forró vízgőzön keresztül, így nem tudjuk leégetni, és lassítjuk vele a főzési folyamatot, például tojás alapú krémeknél, nem ugrik össze a tojás.

Először is szükségünk van hozzá két edényre. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb lábosra, ami üzletekben kapható csokiolvasztó edény is lehet. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényünket, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be a krémet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük