Salsa

Az igazi klasszikus mexicói salsa szósz, és guacamole receptjét nagynénémtől tanultam, aki az Egyesült Államokban él, és kitűnő szakács. Amikor náluk jártunk New Yorkban, és nyaraltunk egy hetet Mexicóban is, a mexicói konyha szerelmesei lettünk. A mexicói konyha, olyan az USA-ban, mint Európában, az olasz konyha. Nagyon sok ételüket áthatja a latin-amerikai, és  karibi térség gasztronómiája, ami egyébként nagyon közel áll fűszerességét tekintve a magyar konyhához, ízvilágában azonban teljesen más, de nagyon finom.

Tehát jöjjön, az eredeti, és hamisíthatatlan salsa recept:

Salsa szósz recept:

A jó salsa lényege, hogy mindent nagyon apróra vágjunk. Így megmarad a zöldségek textúrája, de az ízek megfelelően tudnak vegyülni egymással. Kiváló előétel, és party-étel.

Hozzávalók:

4 db érett paradicsom

3 db halapeno paprika (lehet kapni már nálunk is mostanság, akár piacon, akár nagy áruházakban is előfordulhat), ha nem kapunk ne csüggedjünk, hegyes erős paprikából is el lehet készíteni, ebből 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebbre lesz szükségünk, az erét vágjuk ki!

  • 1 nagy csomag koriander zöld, vagy szárított koriander 1 nagy evőkanálnyi
  • 2 csomag petrezselyem
  • 2 újhagyma zöldjével együtt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½ vagy 1 lime teljes leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük