Quesadilla

Készítenél valami finom de egyszerű ebédet vagy esetleg vacsorát? A csirkehúsos quesadilla pont ilyen! 🙂 Nagyszerű recept, egyszerű, és nagyon finom! Ezzel az étellel garantáltan elnyered mindenki tetszését!

Hozzávalók 5 személyre:

  • Tortilla (kb. 10 db, fejenként 2 db)
  • Csirkemell (1 kg)
  • Fűszerek a páchoz: 2-3 gerezd fokhagyma és 1 fél vöröshagyma apróra vágva, 1 evőkanál paradicsom püré, 2 teáskanál őrölt chili paprika, 1 teáskanál római kömény, 1 evőkanál őrölt koriander, 1 teáskanál barnacukor, só, bors, oliva olaj)
  • Sajt (cheddar) 30-40 dkg
  • Lila hagyma
  • Paradicsom
  • Paprika
  • Kukorica
  • Borsó
  • Saláta
  • Olivaolaj a hús sütéséhez

A csirkemellet tisztítsuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Pácoljuk be, majd mehet is a hűtőbe  (ez kb fél óra). Ez idő alatt vágjuk apróra a hagymát, paradicsomot, paprikát és a salátát, tegyük mindegyiket külön kis tálkákba. A kukoricát, a borsót, és a már lereszelt sajtot szintén egy-egy kis tálba tesszük. Ha a hús bepácolódott, vegyük ki a hűtőből, és kis olajon aranybarnára sütjük. Ha ezzel is megvagyunk, akkor tegyünk, egy tortilla lapot egy tányérra ágyazzunk meg a salátával, aztán jöhet rá a hús,és minden amit szeretnénk bele … kukorica, borsó, paradicsom, ízlés szerint 🙂 Bármilyen zöldséget lehet beletenni, amit szeretünk 🙂

Miután beletettük a hozzávalókat, jól terítsük be sajttal a tetejét, és hajtsuk félbe. Használjunk nyugodtan sok sajtot, mert majd az olvadt sajt fogja az egészet egyben tartani. Ezt a félbehajtott megtömött tortillát sütjük össze serpenyőben, tepsiben, panini sütőben, vagy összecsukható grillen. A lényeg, hogy összesüljön.

Ha megsült, kész is, már fogyaszthatjuk is;)

Egészségünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük