Csokoládé olvasztás vízgőz felett

A csoki olvasztás technikája, egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. Sokan idegenkednek tőle, mert macerásnak, vagy bonyolultnak gondolják, pedig nem nagy ördöngösség a csoki olvasztás otthon. Ne tegyük, mert egyszerű, és lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előttünk, ha beletanulunk. Azt a célt szolgálja a vízgőz feletti olvasztás, hogy a csokink, ne direktbe kapja a meleget, hanem a forró vízgőzön keresztül, így nem tudjuk leégetni, és lassítjuk vele az olvasztási folyamatot. Először is szükségünk van hozzá két edényre.

Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb lábosra, ami üzletekben kapható csokiolvasztó edény is lehet. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényünket, amibe beletördelünk egy tábla csokit, és folyamatos keverés mellett olvasztjuk, egészen addig míg folyékonnyá nem válik. Érdemes hozzáadni 50-100 g vajat, ettől még krémesebb lesz a csokink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük