Majonézé recept, bár inkább hívjuk máznak, mert nem egy klasszikus házi majonéz recept, inkább hasonlít a tartár mártásra, de így egy kicsit lazább szerkezetű, és szerintem jobban illik az ételekhez, mint a kötöttebb majonéz.
Máz 5 főre :
2 db tojássárgát elkezdünk habverővel verni, és folyamatosan nagyon vékonyan csurgatunk hozzá olajat. Nagyon kicsi adagokban, folyamatos keverés mellett, amennyit felvesz… Tényleg meghatározhatatlan a mennyiség, viszonylag sok olajat vesz fel, fehéredésig, addig keverjük habverővel, míg sűrű krémes állagú nem lesz.
Ha ezzel megvagyunk ízesítjük. Kb. két evőkanál mustárt, egy evőkanál porcukrot, és egy fél citrom leszűrt levét, sót, és borsot teszünk hozzá. Ízlés szerint, mert ki így, ki úgy szereti, kóstolgassuk 🙂 Ezekkel is jó összekeverjük, és óvatosan hozzá keverünk kanállal két kis doboz tejfölt. Fontos, hogy ezt ne robotgéppel keverjük, mert összetörjük a tejfölt, és túl folyékony lesz a mázunk. Kész van a mázunk, mindenféléhez kitűnő mártogatós 🙂