Citromos pavlova

A citromos pavlova minden ízében könnyed, és tökéletes. A pavlova torták alapja mindig a sült cukros tojásfehérje hab, ami már önmagában mennyei, és csábító. Ha mindez még citromkrémmel, és tejszínhabbal párosul az már maga az édes bűnbeesés… De milyen jó is néha bűnbe esni! 🙂 😉

A recept egyszerű és elkészíteni is könnyű.

Citromos pavlova – Hozzávalók:

tésztához:

6 db tojás
375 gr kristálycukor
2,5 tk kukoricakeményítő
1 db citrom reszelt héja
3 tk citromlé

a lemon curd -höz:

3-4 dl habtejszín
1 citrom reszelt héja
5 dkg mandula

Citromos pavlova – elkészítése:

A tojás fehérjéjét félig felvered, majd hozzáadod a cukrot és kemény habbá vered. Ha már kemény add hozzá és keverd el a kukoricakeményítőt, a reszelt citromhéjat, és a citrom levet.

Sütőpapírra körzővel egy kb. 20-25 cm-es kört rajzolj, és erre halmozd rá a cukros-citromos tojáshabodat a kör formában.

Ezt 150-160 cº fokon sima sütőben sütöd keményre, kb. 1 óra alatt.

Amíg sül elkészítheted a lemond curd -ot, vagy, ha neked ez túl intenzív ízű, akkor a citromkrémet. Ezeknek a receptjét itt találod:  citromkrém és lemon curd recept  találod.

Felvered habbá a tejszínt, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.

Amikor kihűlt a citromos pavlova alapunk, leveszed a sütőpapírról, ráhalmozod a citromkrémet, a tejszínhabot, a tetejére reszeled a citrom héját.

pirított mandulával megszórod, vagy a lemon curd -ből tegyél egy picit félre, és ezt a tetejére csurgathatod.

Húúúú…., tényleg egy őrült nagy bűnbeesés, de olyan jóóóó 🙂

Jó étvágyat!