Csirkés fajitas penne

Csirkés fajitas penne recept

Csirkés fajitas penne Ez a fajitas-ra jellemző mexikói fűszerezésű étel a csirke valamint a penne találkozása isteni mexikói tészta ételt eredményez. Könnyű elkészíteni, gyorsan elkészül, és nagyon finom 🙂

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt chili paprika
  • őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l tej
  • 500 g penne
  • 25 dkg cheddar sajt

Csirkés fajitas penne elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágunk, és olíva olajon fehéredésig sütjük. Ezután kiszedjük a serpenyőből a csirkét, és kicsit félre tesszük. Az egész piros, egész zöld, és az egész sárga paprikát, valamint az egész fej hagymát csíkokra vágjuk, és az olajhoz adjuk, majd párolva összesütjük, úgy hogy a kissé ropogós állagát ne veszítse el. Hozzáadjuk az evőkanál sót, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot, őrölt chili paprikát, és őrölt köményt, valamint 3-4 gerezd zúzott fokhagymát. Ezután ráöntünk jó fél liternyi tejet, és a száraz penne-t borítunk bele. Lefedve állandó kavargatás mellett készre főzzük. A végén hozzáadjuk a  reszelt cheddar sajtot.