A frittata gyors, egyszerű, változatosan elkészíthető és nagyon finom. A frittata tulajdonképpen tojáslepény. Alapja a tojás és a liszt, ezenkívül szénsavas víz kell hozzá. Innentől minden a fantáziádra van bízva. Lehet édes és sós változatban cukorral, vagy sóval ízesíteni. Tehetsz bele reszelt sajtot, és bármilyen fűszert is…
Frittata – Hozzávalók:
2 dl szódavíz (buborékos ásványvíz)
2 ek liszt
4 db tojás
Frittata elkészítése
Ez az alaptészta, ezt ízesítheted utána kedved szerint. Amikor összekeverted a hozzávalókat, pár percig állni hagyod, majd a tojásrántottához hasonlóan megsütöd. Vigyázva, hogy mikor megfordítod (mint a palacsintát) nem essen szét. Mikor mindkét oldalát ropogósra sütötted a serpenyőből tányérba fordítod.
Ha kíváncsi vagy az Édesburgonyás frittata receptjére ITT találod!