A macaron elkészítése közepesen nehéz. Sokáig neki sem mertem állni, csak csodáltam ezeket a szép, színes, falatnyi süteményeket. Elolvastam jó néhány receptet, próbáltam mindent elolvasni róla, aztán nekiálltam. Már első alkalommal szinte tökéletesen sikerült. Nagy öröm volt, de mivel nem voltam maradéktalanul elégedett, tökéletesítettem a receptet, és így most elronthatatlan lett.
Hozzávalók:
- 100 g darált madula
- 100 g porcukor
- 25 g kristálycukor
- 35 g víz
- 80 g tojásfehérje
Macaron elkészítése:
A darált mandulát összekeverjük a porcukorral.
A kristálycukrot vízzel sziruppá melegítünk ez kb. a forrás után még 4-5 percet jelent. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a cukros szirupot, amivel addig verjük tovább, míg fényes, és nyúlós nem lesz. Ebbe keverhetünk ízlés szerint ételfestéket, vagy természetes színezékeket. (kakaópor, sáfrány, céklapor stb.)
Végül hozzáadjuk a mandulás-porcukros keveréket, és fakanállal óvatosan összekeverjük, úgy hogy ne törjön össze a lisztünk.
Habzsákba töltjük, és sütőpapírra 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 150 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A macaronok aljára pl.:citromos krémet nyomunk, ízlés szerint, és finoman egymáshoz nyomjuk őket.
Kávé mellé nagyon finom!