Csokikrém tortába nem olyan ördöngösség, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Igazán egyszerűen, mesés krémet készíthetünk otthonunkban. Minimális munka, odafigyelés és már kész is!
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 150 g cukor
- Csokoládé krémnél: – 1 tábla olvasztott csokoládé (tej, vagy ét ízlés szerint) +két evőkanál kakaópor
- a végén 100 g vaj
- 500 g mascarpone
- 1 zacskó zselatin fix (elhagyható), csak akkor szoktam beletenni, ha valamiért hígabbra sikerül a krém.
Csokikrém elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és a kakaóport. Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és egy másik kisebb lábosban, a forró vízgőz felett folyamatos keveréssel a tojásos keveréket sűrűre főzzük. Ha sűrű levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 100 g vajat, még amíg meleg.
Ezután ezt félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt a krémünk, habverővel felverjük a mascarponét, és ehhez adjuk hozzá a csoki krémünket. Folyamatos keverés mellett teljesen elegyítjük az összetevőket.
Az eredmény isteni csoki krém, tölthetjük vele a tortánkat 🙂