Citromkrém elkészítése nem bonyolult, sőt kifejezetten egyszerű. Nem kell, hozzá gyakorló szakácsnak lenni, hogy sikeresek legyünk benne. Kövesd az útmutatót és csodát fogsz tenni!
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 150 g cukor
- 3 nagy citrom leve
- a végén 100 g vaj
- 500 g mascarpone
- 1 zacskó zselatin fix (elhagyható), csak akkor szoktam beletenni, ha valamiért hígabbra sikerül a krém.
Citromkrém elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a citromok levét. Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és egy másik kisebb lábosban, a forró vízgőz felett folyamatos keveréssel a tojásos keveréket sűrűre főzzük. Ha sűrű levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 100 g vajat, még amíg meleg. Ez a “lemon curd”.
Ezután ezt félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt a krémünk, habverővel felverjük a mascarponét, és ehhez adjuk hozzá a citrom krémünket. Folyamatos keverés mellett teljesen elegyítjük az összetevőket, reszelhetünk bele citrom héjat is. (kizárólag kezeletlen héjú citrom héjat reszeljünk a krémbe)
Az eredmény: isteni citromkrém, tölthetjük vele a tortánkat 🙂