Tortilla Chips

Tortilla a latin-amerikai konyhák legfontosabb alapanyaga, ebből készül a tortilla chips is. A tortilla eredetileg kukoricalisztből készül, hiszen a dél-amerikai kontinens adottságaiból adódóan ez a legelterjedtebb gabona fajta. A kukoricából készült ételek nagyon egészségesek, és gluténmentesek. A világ nagy részén azonban a búzalisztből készült formája kapható inkább, mert könnyebb vele dolgozni, és ebből nagyon lepényeket lehetett sütni, illetve a búzaliszt  elterjedtebb Észak-Amerikában, és Európában.

Nálunk a gyors étkezdék kínálatában leggyakrabban a tortilla tekercs,taco, burrito, és quesadilla fordulnak elő. Mind nagyon finom, és Mexikó ízvilágát idézi fel. Kevesen tudják, hogy a zacskós tortilla chips, amit az üzletekben veszünk otthon is könnyen, és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg kukorica liszt
  • 1 dl víz
  • 1 nagyobb csipet só
  • Tehetünk bele különféle fűszereket is ízlés szerint. (koriander, bors…)
  • Olaj a sütéshez.

A hozzávalókat mind összekeverjük, és addig gyúrjuk, amíg nyújtható állagú tésztát nem kapunk. Ha szükséges tehetünk hozzá még egy kis lisztet. Lisztezett gyúródeszkán kb. ½-1 cm-es lapot nyújtunk belőle, és kis háromszögekre vágjuk. Olajat hevítünk serpenyőben, mintha krumplit akarnánk sütni, és a tortilla háromszögeket aranybarnára sütjük.

Salsával, guacamole-val elropogtatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük