Muffin recept

Muffin talán az egyik legkönnyebben elkészíthető sütemény, mindamellett nagyon mutatós. Gyerekekkel készíteni a legjobb, mert imádják töltögetni a kis papír formákat és a látvány, ahogy a munkájuk megnő a sütőben pótolhatatlan.

A sok-sok kipróbált, és kikísérletezett muffin recept után, nálunk ez vált be leginkább. Könnyű a tészta, és omlós, nem ragadós, és nem szárad ki, akkor sem, ha nem eszük meg rögtön!

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 450 g  finom liszt
  • egy fél zacskó sütőpor
  • csipet só
  • 200 g kristálycukor
  • 2 teljes tojás
  • 2,5 dl tej
  • 250 g joghurt (natúr)
  • 150 g vaj felolvasztva

Muffin elkészítése:

A száraz összetevőket fakanállal alaposan összekeverjük, úgy hogy teljesen elvegyüljenek egymással.

A tojásokat habosra verjük, habverővel, és fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott, de nem meleg vajat, és végül a tejet.  Ezt a keveréket hozzáöntjük a száraz keverékünkhöz, és fakanállal  nagy mozdulatokkal, levegősre, csomómentesre keverjük, vigyázva, hogy ne keverjük túl sokáig, mert akkor ragadós lesz.

Muffin papírral kibélelt tepsibe, arányosan elosztva előkészítjük a sütésre. A sütőt kb. 175 Cº -ra tesszük, előmelegítjük, és nagyjából 35 percig sütjük. Ha már szép aranybarna, és fogpiszkálóval ellenőrizve a belseje sem ragad már, akkor kivehetjük, kész van! Fantasztikus muffint sütöttünk  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük