Muffin talán az egyik legkönnyebben elkészíthető sütemény, mindamellett nagyon mutatós. Gyerekekkel készíteni a legjobb, mert imádják töltögetni a kis papír formákat és a látvány, ahogy a munkájuk megnő a sütőben pótolhatatlan.
A sok-sok kipróbált, és kikísérletezett muffin recept után, nálunk ez vált be leginkább. Könnyű a tészta, és omlós, nem ragadós, és nem szárad ki, akkor sem, ha nem eszük meg rögtön!
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 450 g finom liszt
- egy fél zacskó sütőpor
- csipet só
- 200 g kristálycukor
- 2 teljes tojás
- 2,5 dl tej
- 250 g joghurt (natúr)
- 150 g vaj felolvasztva
Muffin elkészítése:
A száraz összetevőket fakanállal alaposan összekeverjük, úgy hogy teljesen elvegyüljenek egymással.
A tojásokat habosra verjük, habverővel, és fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott, de nem meleg vajat, és végül a tejet. Ezt a keveréket hozzáöntjük a száraz keverékünkhöz, és fakanállal nagy mozdulatokkal, levegősre, csomómentesre keverjük, vigyázva, hogy ne keverjük túl sokáig, mert akkor ragadós lesz.
Muffin papírral kibélelt tepsibe, arányosan elosztva előkészítjük a sütésre. A sütőt kb. 175 Cº -ra tesszük, előmelegítjük, és nagyjából 35 percig sütjük. Ha már szép aranybarna, és fogpiszkálóval ellenőrizve a belseje sem ragad már, akkor kivehetjük, kész van! Fantasztikus muffint sütöttünk 🙂